Lessen

We hebben rijlessen voor verschillende doelgroepen. Veiligheid en plezier staat in onze rijlessen voorop. Tijdens de rijlessen worden ook de algemene verzorgen van de pony meegenomen. Er wordt met de groep gepoetst en opgezadeld, zodat er ook aan dit onderdeel aandacht wordt besteed. Dit wordt allemaal onder begeleiding van de instructeur gedaan. Zo wordt er voor de kinderen een basis gelegd van vertrouwen met de pony en zal ook de bewustwording van het omgaan en verantwoording tegenover een levend dier worden versterkt.

Ontwikkellessen voor kinderen

Als je begint met rijden hebben we een ontwikkel programma, dit wordt gedaan op onze allerbraafste pony’s. Deze zijn zo opgeleid, dat ieder kind daar vertrouwen op krijgt, en kan gaan werken aan een goede basis voor het paardrijden. In kleine groepjes wordt er (spelenderwijs) gewerkt aan houding, zit en balans op de pony. Wij vinden het belangrijk dat je goed leert paardrijden en dat je respect hebt voor de pony waar je op rijdt. Tijdens de les wordt ook het opzadelen en verzorgen gezamenlijk onder begeleiding van de instructeur gedaan. Deze lessen worden aangeboden vanaf 5 jaar. We hanteren een maximaal gewicht van 35 kg voor deze lessen.

Vaardigheidslessen voor kinderen

Wanneer je de basis onder de knie hebt en netjes in balans je pony kan rijden en hulpen geven, kun je doorstromen naar de vervolglessen, de vaardigheid rijlessen. Hierbij zal de nadruk meer gaan liggen op het zelfstandig rijden. Voor deze lessen hanteren we een maximaal gewicht van 60 kg.

Herintreders

Heb je vroeger altijd gereden en lijkt het je leuk om het weer op te gaan pakken. Maar is de stap naar een maneg te groot, dan kun je misschien wel bij ons terecht. Laagdrempelig en met als doel even lekker een uurtje paardrijden. Zonder dat er een moeten aan zit, het enige dat moet is genieten.

Rijden met je eigen pony of paard

Er zijn ook lessen waar je mee kan rijden met een eigen pony of paard. Door de week heen zijn er verschillende groepen en niveaus/ leeftijdscategorieen.

Academy

Wil je nog een stapje verder kun je informeren naar ons academy programma. voor meer informatie hierover kun je kijken onder het kopje academy.