Lessen

We hebben rijlessen voor verschillende doelgroepen. Veiligheid en plezier staat in onze rijlessen voorop. Tijdens de rijlessen worden ook de algemene verzorgen van de pony meegenomen. Er wordt met de groep gepoetst en opgezadeld, zodat er ook aan dit onderdeel aandacht wordt besteed.

Ontwikkellessen

Als je begint met rijden hebben we een ontwikkel programma, dit wordt gedaan op onze allerbraafste pony’s. Deze zijn zo opgeleid, dat ieder kind daar vertrouwen op krijgt, en kan gaan werken aan een goede basis voor het paardrijden. In kleine groepjes wordt er (spelenderwijs) gewerkt aan houding, zit en balans op de pony. Wij vinden het belangrijk dat je goed leert paardrijden en dat je respect hebt voor de pony waar je op rijdt. Deze lessen worden aangeboden vanaf 5 jaar. We hanteren een maximaal gewicht van 35 kg voor deze lessen.

Vaardigheidslessen

Wanneer je de basis onder de knie hebt en netjes in balans je pony kan rijden en hulpen geven, kun je doorstromen naar de vervolglessen, de vaardigheid rijlessen. Hiervoor gebruiken we wat grotere pony’s en zal de nadruk meer gaan liggen op het zelfstandig rijden. Voor deze lessen hanteren we een maximaal gewicht van 65 kg

Academy

Wil je nog een stapje verder kun je informeren naar ons academy programma. voor meer informatie hierover kun je kijken onder het kopje academy.